Hart voor Harderwijk

Wie zijn wij?

Hart voor Harderwijk is ontstaan vanuit het verlangen om alle Harderwijkers kennis te laten maken met de liefde van Jezus Christus. Met vijf enthousiastelingen in het bestuur en met een heleboel vrijwilligers daarbuiten, willen we dit verlangen vormgeven. 

HartvoorHarderwijk

Wat willen wij?

Hart voor Harderwijk is een missionaire stichting die Harderwijkers en bezoekers van Harderwijk wil laten kennis maken met de liefde van Jezus Christus en de waarden van Zijn Koninkrijk. Dit doet zij door het aanbieden van activiteiten met verdieping, inspiratie, informatie en ontspanning. De stichting creëert op deze manier vanuit haar christelijke identiteit een maatschappelijke meerwaarde.

Het eerste project dat wij hopen te realiseren is een gezellige boekhandel annex koffietent en loungeruimte. Deze voldoet aan onze voorwaarden om de volgende redenen:

  1. Wij bieden zowel algemene boeken als christelijke boeken. Hiermee creëren we een plek waar elke boekenliefhebber terecht kan voor een mooi boek. De christelijke boeken bieden onze klanten daarnaast de mogelijkheid om zich verder te verdiepen in het leven met God. Zo zullen er ook mensen komen die informatie zoeken over opvoeden, een goed huwelijk of omgaan met de aarde. Deze mensen kunnen we boeken aanbieden die door christenen geschreven zijn, maar niet perse een christelijk sausje hebben. Denk aan het boek Grenzen van Henry Cloud, waarin wordt uitgelegd hoe je goed en gezond met jezelf en anderen om kunt gaan. 
  2. Er worden op het podium in de winkel ook lezingen en cursussen gegeven. Sommige cursussen of lezingen zullen wat neutraler zijn dan anderen. Denk bij neutralere cursussen aan creatieve cursussen die als doel hebben om te ontspannen en te ontmoeten. Lezingen die meer de diepte in gaan, kunnen gaan over opvoeden, huwelijk of bijvoorbeeld duurzaamheid. Ook zullen er specifiek christelijke lezingen of debatten gehouden worden. 
  3. In de winkel zullen we goede, duurzame koffie en thee aanbieden. Dit omdat we ons bewust zijn dat we de verantwoording hebben om goed met deze wereld om te gaan. Ook zullen we binnen de hele winkel blijven zoeken naar het zo duurzaam mogelijk werken. Waar we onder andere bewust mee om willen gaan is verpakkingsmateriaal. 
  4. Er is altijd iemand aanwezig voor een goed gesprek. Door de mogelijkheid om lekker te gaan zitten en koffie te drinken, is de sfeer in de winkel ontspannen en kan er zomaar eens een goed gesprek ontstaan. 
  5. Ook de werkplekken die op verschillende plekken in de winkel zijn, kunnen de mogelijkheid bieden om contact en goede gesprekken te hebben. 
  6. We willen op het podium ook speciale ochtenden en middagen houden voor kinderen. Zij zijn belangrijk in het Koninkrijk van God. Jezus zegt over hen: “Laat de kinderen tot Mij komen… want voor hén is het Koninkrijk.” Deze kindermomenten zullen als belangrijkste doel hebben om op te trekken met de kinderen en zo een plek te bieden waar zij gezien worden. Dit kan door voorleesmiddagen, poppenkast, theater of muziek.

Hoe willen we dat bereiken?

Momenteel zijn we bezig met het realiseren van dit initiatief aan de Smeepoortstraat 15 (het huidige pand van christelijke boekhandel Sjemen). Hiervoor zijn we hard op zoek naar personen of bedrijven die ons geldelijk of met tijd, producten of expertise willen steunen. Denk hierbij aan professionele schilders die willen komen schilderen of bedrijven die de vloer, het plafond of de verlichting (deels) willen sponsoren. 

Ook geloven we in de kracht van gebed. We willen elke Harderwijker kennis laten maken met Jezus Christus. Willen jullie meebidden dat God deuren opent zodat het werk door kan gaan?

Heb je een vraag of wil je meer informatie?

KvK 81126654 | Privacybeleid

ANBI

Wil je bijdragen aan ons werk?